Un centenar de tècnics i treballadors de l'àmbit de l'urbanisme i l'habitatge del territori gironí van participar ahir en el primer dels cursos del Pla de formació del Servei d'Habitatge de la Diputació de Girona per a l'any 2013.

Aquesta primera jornada del Pla de formació en habitatge, que arriba a la sisena edició, ha versat sobre el Decret 141/2012 pel qual es regulen les condicions mínimes d'habitabilitat dels habitatges i la cèdula d'habitabilitat, i es modifiquen aspectes del decret anterior.

La jornada es va plantejar amb una primera sessió teòrica i amb una segona part, més pràctica, en què s'han comparat els decrets anteriors per veure'n l'evolució, i s'ha vist sobre plànol quins aspectes s'han de tenir en compte, sobretot en els casos de segones ocupacions.

El Pla de formació del Servei d'Habitatge de la Diputació preveu, igual que l'any passat, accions formatives en els àmbits de la gestió de l'habitatge, del manteniment i la rehabilitació dels edificis, de la normativa relacionada amb els diferents àmbits de l'urbanisme i l'habitatge, i de temes tècnics, entre d'altres.

El Pla de formació s'estructura en un conjunt de jornades i cursos que es faran a Girona i que tractaran sobre diferents temes relacionats amb el coneixement i la gestió de l'habitatge, i l'urbanisme i la sostenibilitat.