El passat 23 d'abril parlàvem de la fidelitat de la companyia Seabourn al port de Palamós, ara estesa també al de Roses. Aquell dia el Seabourn Legend va fer la seva primera escala de la temporada a la demarcació de Girona. Avui ho farà un altre dels vaixells de la flota, el Seabourn Sojourn.

Entre les companyies amb més gran prestigi en el món dels creuers marítims, la Seabourn és una de les que treuen sempre millors qualificacions en les enquestes entre els passatgers i de les millors considerades entre els crítics d'aquest tipus de viatges (professió, sens dubte, envejable). La clau en aquest cas no és només un servei perfecte que s'avanci a les necessitats del viatger, el poder oferir els millors productes o la més alta qualitat, sinó un concepte d'espai: els metres quadrats disponibles per passatger.

I és que el luxe al mar està també a poder disposar d'espai a bord i, en aquest cas, els nous vaixells de la Seabourn el que ofereixen als seus viatgers és la sensació que el vaixell no va ple, tot i que així fos, oferint la ràtio passatger/espai disponible més gran d'aquesta indústria, juntament a un altre concepte del que ja havíem parlat en visites d'altres creuers: la proporció entre passatge i tripulació. En el cas d'avui, els 450 passatgers del Sojourn van acompanyats de 330 tripulants.

Aquesta nau pertany a una sèrie de tres bessones que la companyia va encarregar per complementar les quatre que ja operava, força més petites, de les quals va agafar les millors idees per engrandir-les i posar a disposició dels passatgers els mateixos detalls però amb molt més espai (sense oblidar, òbviament, que tot i l'exclusivitat, això és un negoci; i amb més clients a bord, més gran benefici es genera per viatge). Els passatgers van acomodats en 225 suites, de les quals 199 disposen de terrassa privada, i són espais que van des dels generosos 110 metres quadrats a uns 30 m2 a les suites més petites, però igualment acollidores.

La gastronomia és un altre dels punts forts de la companyia, on amb el preu del bitllet està tot inclòs, llevat de vins i marques alcohòliques puntuals o molt i molt excepcionals. En diferents zones del Sojourn hi ha quatre restaurants, que van des del luxe de l'alta cuina a les hamburgueses chic però alhora informals, i tots tenen la supervisió i benedicció de Charlie Palmer, un xef nord-americà que és tota una celebritat. Com a espais socials també hi ha un teatre que pot encabir tot el passatge i un club-discoteca amb cocteleria. Pel que fa a temes més saludables, un centre de massatges i un spa, a més d'un equipadíssim gimnàs amb vistes sobre el mar, ocupen dues plantes.

"Si avui és dilluns, això és Palamós", és el que es diran els viatgers quan el vaixell faci la maniobra al port. El Sojourn està fent un viatge de 10 dies entre Roma i Lisboa que es va iniciar el primer dia de maig a Civitavecchia, després va fer escala a Illa Rousse (Còrsega), Livorno (La Toscana) i Monte Carlo. Ahir va visitar l'illa francesa de Porquerolles i demà serà a Barcelona, continuant després cap a València, Cartagena i finalment la capital de Portugal.

Com és habitual, alguns passatgers, ja potser molt viatjats, es limitaran a veure Palamós des de les cobertes del vaixell o faran un tomb per la vila, juntament amb els tripulants que tinguin unes hores lliures i puguin fruir una mica del temps a terra. Per a la resta, la companyia ha contractat tres visites que, des del port i aproximadament en quatre hores, pretenen que els viatgers facin un tast del que és Girona.

Una fa un recorregut fins a Púbol, amb l'atractiu de visitar el castell on va viure Dalí per després apropar-se fins a l'hotel Mas de Torrent i fer un aperitiu amb vins i gastronomia de la zona, abans de tornar al moll. La segona se centra en la vila de Begur i Empúries, mentre que la tercera, anomenada en anglès Best of Girona proposa una visita de tres hores als punts més importants de la capital de la demarcació, posant èmfasi en el call jueu i altres atractius per als viatgers americans que visiten la ciutat per primer cop.

El Seabourn Sojourn sortirà aquesta tarda cap a Barcelona: 55 milles nàutiques que cobrirà a una velocitat molt reduïda, ja que la intenció és arribar a primera hora del matí. Pel que fa a Palamós, d'aquí a vuit dies l'Azamara Quest serà la propera escala de l'any al Baix Empordà.