La majoria d'organitzacions que representen mestres i professors, estudiants i associacions de mares i pares d'alumnes han fet una crida a aturar dijous l'activitat educativa, sumant-se a una vaga convocada a tot l'Estat contra la reforma educativa i les retallades. A Girona, la protesta culminarà amb una manifestació que a les 6 de la tarda sortirà de la Torre del Rellotge de la Devesa i recorrerà l'avinguda Jaume I, fins arribar a la seu de la Generalitat -a la plaça Pompeu Fabra.

La vaga es durà a terme la vigília del Consell de Ministres que, amb tota probabilitat, aprovarà la Llei de millora de la qualitat educativa (Lomce). A Catalunya, la convocatòria té el suport del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), que engloba sindicats docents i d'estudiants, federacions d'AMPA i diferents associacions o moviments de professorat. Totes elles van promoure, fa quinze dies, una setmana de mobilitzacions que a Girona va incloure penjades de pancartes, algunes tancades en centres, xerrades i accions reivindicatives puntuals.

Amb la vaga del 9 de maig, que es convoca a tots els nivells educatius -des de llars d'infants fins a la universitat i escoles d'adults-, la comunitat educativa vol deixar clar el seu rebuig a la llei Wert, sobre la qual alerta que suposa un retrocés "de més de 50 anys en plantejaments pedagògics" -afirma la Fapac- i que promou unes reformes "injustes, inútils i perverses" -denuncia CCOO-. L'altre cavall de batalla de l'aturada és la persistència de les retallades pressupostàries en educació, que els seus convocants exigeixen que s'aturin.