El Consorci de les Gavarres calcula que en els propers vint anys es podran treure unes 94.000 tones anuals de fusta de biomassa del territori. Després de veure els resultats de diferents estudis encarregats sobre la densitat de les zones forestals del massís de les Gavarres i també de les pertanyents als municipis del voltant, la conclusió és que hi ha "molt d'estoc" i que una gestió adequada ha d'ajudar a donar un aprofitament a la fusta, així com mantenir els boscos nets i poder prevenir incendis.

De les 94.000 tones anuals de biomassa que es preveu que es podrien treure anualment durant els propers vint anys, el càlcul és que unes 4.000 tones es podrien destinar a una setantena d'equipaments municipals que disposin de calderes de biomassa. Segons el Consorci, la resta podria donar cobertura a la demanda de consumidors particulars i a una petita planta de biomassa. A més, cal tenir en compte que a dia d'avui la biomassa també s'exporta a països com Itàlia des dels ports de Palamós i Tarragona. Des del Consorci, però, afirmen que "amb una primera inversió de l'administració els beneficis de la biomassa podrien revertir en el propi territori".

Tal com exposaven, la sortida al mercat d'un producte dels boscos de les Gavarres permetria assumir actuacions de millora forestals que també revertirien a disminuir el risc d'incendi al massís, així com a potenciar el teixit empresarial del sector, crear llocs de treball, disminuir en un 63% el consum de combustible dels ajuntaments.

En els darrers vuit anys, afirmaven des del Consorci, la realitat ha canviat molt amb el tancament d'empreses paperes i d'altres com les fabricants de palets, fet pel qual és important trobar un altre ús per la fusta sobrant.