Vuitanta-nou centres educatius d'arreu del país, una desena de les comarques de Girona, han fet arribar a la Federació d'associacions de pares d'alumnes de Catalunya (Fapac) declaracions en contra de la futura Llei orgànica de millora de la qualitat educativa (Lomce). L'avantprojecte de la reforma educativa és a punt de passar pel Consell de Ministres, per tal que sigui aprovada.

Fa uns mesos, la Fapac va començar una campanya de rebuig a la Lomce, amb la qual instava les associacions de mares i pares d'alumnes que hi estan federades a presentar als consells escolars dels seus centres educatius declaracions contra la llei. L'organització manté oberta aquesta iniciativa i reitera la seva crida a aprovar més manifestos d'aquest tipus, posant a disposició de les AMPA un model de declaració i demanant que els el facin arribar un cop avalat pel seu centre. Alhora, el Consell Escolar de Catalunya compila totes les expressions de rebuig a la llei Wert que s'aproven en qualsevol consell de les escoles i els instituts del Departament d'Ensenyament.

A les comarques gironines, ja han expressat el seu rebuig a la reforma educativa els consells escolars del col·legi Annexa-Joan Puigbert, de Girona; d'El Far d'Empordà; del Joan Maragall, de Ripoll; del Joaquim Ruyra, de Blanes; de la Vall del Terri, de Cornellà del Terri; de l'escola L'Entorn, de Mata-Porqueres; Montjuïc, de Girona; Anton Busquets i Punset, de Sant Hilari Sacalm; i del centre de la zona d'escolarització rural El Llierca, de Sant Jaume de Llierca.