La discreció és la tònica general en la investigació del cas Manga. Hi contribueixen de forma especial les successives pròrrogues del secret de sumari que decreta la jutgessa Pilar de Lara, titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Lugo que, recentment, acaba de dictar un nou allargament del secret d'actuacions. Això provoca que encara resti a l'aire bona part dels fonaments que van motivar les detencions del 14 d'abril passat.

El Servei de Vigilància Duanera va arrestar l'alcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria (CiU), el cap del Departament d'Organització dels Serveis a la Ciutadania del Consell Comarcal de la Selva, Joan Carles Feliu Martín, l'apoderat de l'empresa de gestió de tributs GRS Ars Local i el seu administrador, Josep Maria Franch Carcereny i Alexandre Ros. El cas va destapar una presumpta xarxa dedicada a aconseguir contractes de diverses administracions públiques de Catalunya, Astúries i Galícia, a través de suborns i tràfic d'influències.

Des que es va destapar el cas la sacsejada política ha estat important, no tan sols perquè Fauria va dimitir de l'alcaldia i la presidència del Consell Comarcal de la Selva sinó també perque que l'assumpte va emportar-se per endavant el Secretari d'Organització d'ERC, Josep Carrapiço, en desprendre's que havia encobert els delictes d'una regidora d'Arbúcies, Carme Córdoba, que "robava al Consell Comarcal".