Ocupacions del 70% a la Costa Brava Centre, del 80% a la Selva Marítima i del 65% a l'Alt Empordà. Aquestes són les previsions d'ocupació hotelera pel Pont de Sant Joan de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona. Les previsions són més baixes, concretament de poc més del 50%, a les zones d'interior i de muntanya.

En general, el perfil dels turistes són parelles o famílies amb fills de Barcelona i el seu entorn que passaran entre dues i tres nits a la zona. Millors són les previsions pel turisme rural que espera fregar la plena ocupació amb reserves del 90%, però amb estades de dos dies de mitjana, més curtes que en caps de setmana llargs d'altres anys.

El cap de setmana de Sant Joan es presenta amb bones perspectives a les comarques gironines per al sector turístic. Segons la Federació d'Hostaleria, la previsió d'ocupació a les zones de costa supera el 70%. Així, a la Costa Brava Centre s'espera superar el 70%, pel 80% a la poblacions costaneres de la comarca de la Selva, i un 65% a l'Alt Empordà.

Pel que fa a les comarques d'interior, les previsions apunten superar el 55% a la Garrotxa, igualar aquesta xifra a la Selva Interior, i fregar el 60% d'ocupació a la ciutat de Girona.

Xifres similars s'esperen a les zones de muntanya amb una previsió del 50% a la Cerdanya i del 55% al Ripollès.

En general, la federació espera que la majoria d'estades sigui d'entre dues i tres nits seguint la tendència apuntada durant tot l'any. El perfil del turista esperat és el de parelles i famílies amb fills provinents majoritàriament de l'àrea de Barcelona, França i de la resta de l'Estat.

Preus al voltant de 85 euros

Sobre el preu de les habitacions, el gremi xifra en uns 85 euros la tarifa mitjana per habitació amb esmorzar inclòs. Una xifra a la que s'ha arribat per un descens de preus generalitzat davant el context de crisi econòmica malgrat que molts establiments també han mantingut les tarifes.