La Federació de Treballadors de l'Ensenyament del sindicat UGT (FETE-UGT) ha organitzat per aquesta setmana a Girona un congrés d'àmbit estatal sobre educació i literatura. Entre els seus ponents hi ha escriptors, periodistes, professors universitaris i representants d'editorials especialitzades.

Sota el lema "Literatura i Educació: Literatura infantil i juvenil, territori d'acollida", l'activitat es realitzarà de dimecres a divendres a l'Auditori Josep Irla de Girona, amb conferències, taules rodones i tallers adreçats a mestres, professors, educadors i bibliotecaris de tot l'Estat.

FETE-UGT organitza aquest congrés amb els objectius de reflexionar sobre el paper de la literatura com a element d'integració social; analitzar el moment actual de la literatura infantil i juvenil, la seva presència als centres educatius i la seva influència en el desenvolupament de la personalitat; així com intercanviar experiències entre diferents centres per fomentar l'hàbit lector a l'escola; potenciar l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació i les xarxes socials per dinamitzar la creació literària; o analitzar la interrelació entre el discurs narratiu textual i el que utilitza imatges.

La primera conferència -el 3 de juliol- anirà a càrrec de l'escriptora Rosa Regàs i, tot seguit, s'entregarà el IV Premi "Lorenzo Luzuriaga" de les Lletres a Jordi Sierra i Fabra. Per l'endemà s'han programat intervencions del professor de la Universidad de La Laguna, Ernesto Rodríguez Abad o un homenatge a Maria Àngels Anglada. En l'última jornada, el dia 5, s'exposaran els punts de vista d'experts com el catedràtic de la Universidad Castilla-la Mancha Pedro Cerrillo o de l'escriptor i catedràtic de la Pompeu Fabra Daniel Cassany.