La parròquia de la Immaculada de Figueres ha decidit recórrer a la recollida de fons per assumir les despeses de reparació del campanar. El Bisbat de Girona no podia fer front a la despesa i l'església va iniciar la campanya que ja ha recollit gairebé 15.000 euros amb múltiples actes. El seu rector, Miquel Àngel Ferrés, es mostra satisfet amb la col·laboració dels fidels i alerta que s'hauran de fer més activitats perquè els treballs han detectat més parts malmeses, per les que ara s'està fent un pressupost.

Les pedres de l'emblemàtic campanar s'estaven desprenent per una patologia i es va decidir actuar-hi. Com que no hi havia els recursos suficient per assumir aquesta obra -valorada en uns 15.000 euros- la parròquia va decidir demanar ajut popular. El passat 9 de juny es va fer un dinar popular a la plaça Catalunya de Figueres per a recollir fons i també s'han fet sortejor de paneres amb productes que molts comerços han donat.

De fet, ahir al vespre es va organitzar un concert solidari a l'església amb tres grups que hi van participar desinteressadament i allà es es torni a sortejar un dels lots que va quedar desert en la primera convocatòria.

Més obres

Ferrés diu que la primera part dels treballs compten amb gairebé tot el finançament però que ara han detectat més patologies en una altra part del campanar. "No sabem quan ens costarà això perquè ens estan fent un pressupost però suposo que haurem de fer més actes per a poder recollir diners", afegeix.

A banda de l'actuació a les pedres, els treballs també estan servint per reparar el teulat i algunes filtracions d'aigua que hi havia.

L'edifici d'aquesta església, situada a tocar de l'Institut Ramon Muntaner i gairebé al centre de la ciutat, es va construir entre els anys 1958 i 1962 a càrrec de l'arquitecte, Claudi Díaz.