L'Equip de Rescat i Intervenció en Muntanya de la Guàrdia Civil va rescatar la nit de divendres a dissabte 19 nens i quatre adults que s'havien perdut a la serra del Cadí. Van estar més de quatre hores perduts i finalment se'ls va localitzar en un bosc de molt difícil accés i fora de la ruta marcada. Sortosament, se'ls va localitzar a tots sans i estalvis. Els Bombers i la Guàrdia Civil van traslladar-los després fins a l'ermita de Bastanist, on se'ls va atendre i allotjar.

Els fets es remunten cap a les deu de la nit, quan la Guàrdia Civil va rebre l'avís que un grup d'excursionistes que feien ruta per la serra del Cadí s'havien perdut i que hi havia 19 nens, d'entre set a 14 anys i quatre majors d'edat.

Cap a dos quarts d'onze de la nit, els agents van començar a buscar-los a peu des d'una zona que s'anomena el Prat d'Aguiló, al municipi de Montellà. I des d'allà van anar cap a la serra del Cadí, ja que és la ruta que tenia pensat fer el grup que havia sortit d'Estana i que havia d'acabar al Prat d'Aguiló. I quan ja eren cap a les dues de la matinada, els agents de la Guàrdia Civil els van localitzar a la zona del Sot de les Llobateres. Es tracta d'una àera boscosa de molt difícil accés i estava fora de la zona que tenien marcada a la ruta. Tot i les hores que van estar perduts, tant els 19 nens com els quatre adults van ser trobats sans i estalvis.

En la mateixa operació de rescat també hi van participar posteriorment els Bombers de la Generalitat. Aquest cos d'emergències, juntament amb els agents de la Guàrdia Civil que els van localitzar, va traslladar els components de l'expedició cap a l'ermita de Bastanist, on van ser allotjats i atesos.