Un caporal dels Mossos d'Esquadra va haver de repetir divendres el judici de faltes del qual va quedar absolt el 6 de juliol de 2012 pel Jutjat d'Instrucció número 4 de Blanes. El recurs de l'advocat Enrique Pérez Palací contra la interlocutòria va ser acceptat per l'Audiència de Girona en entendre que la jutgessa no podia haver continuat amb el judici perquè va ser recusada.

Al caporal el va fer asseure a la banqueta dels acusats un detingut que el va denunciar per haver-li provocat lesions als canells després d'estrènyer-li excessivament les manilles quan el va detenir per atemptat l'any 2011. L'advocat del detingut havia intentat que els fets fossin considerats com un delicte de tortura o contra la integritat moral i no simplement una falta però l'Audiència s'hi va negar el febrer del 2012.

Els motius esgrimits posaven de manifest que l'agent mai va atacar la integritat moral del detingut en retirar-li els pantalons dins les garjoles. Considera que ho va fer perquè l'home es trobava en estat etílic i així evitava que pogués miccionar durant la nit a resultes de la borratxera. I és amb questa embriaguesa que defuig considerar la mesura com a vexatòria tota vegada que el detingut "es trobava tan ebri que ni tan sol recorda el que va passar".

Per a l'Audiència, aquest estat de semiinconsciència del detingut també treu ferro al fet que els agents li deixessin posades les manilles tota l'estona que va estar dormint perquè, entre altres coses, els les van acabar retirant quan aquest va despertar.

L'advocat de l'arrestat també va impugnar l'informe del forense en considerar que no recollia la gravetat de les lesions produïdes. El cas està vist per sentència.