L'Ajuntament de Roses disposa d'una política de suport a les activitats culturals, socials, educatives i esportives, així com també a les diferents entitats assistencials i benèfiques. L'Ajuntament té establert un important nombre de convenis de col·laboració i d'atorgament de subvencions, hi destina quasi 800.000 € anuals.

Aquesta setmana s'ha subvencionat el Festival Sons del Món amb 50.000€, la fundació d'Altem amb 18.000€ i el Grup de Teatre de Roses amb 12.000€. Aquestes rebran els diners de l'Ajuntament fins a l'any 2015. La Fundació ALTEM s'encarrega principalment de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual de l'Alt Empordà. Amb l'ajut que se li ha atorgat s'encarregaran de les despeses que suposen els tallers ocupacionals i el servei de transport.

Pascual Arts Músic, encarregada de l'organització del Festival, fomentarà la realització de música en viu a la Ciutadella, millorant l'oferta cultural i turística del municipi. També destinarà els diners per poder fer una millor promoció del patrimoni rosinc.