Els hotelers preveuen que l'ocupació turística a la Costa Brava centre i a la Selva litoral s'enfili fins al 85% aquest mes d'agost. Segons dades de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, a l'agost que ara s'enceta la mitjana de les estades contractades es troba entre les tres i quatre nits, tot i que també s'esperen que n'arribin de darrera hora -en aquest cas, més curtes-. La Federació, en general, preveu que el global de la temporada turística sigui semblant a la de l'estiu del 2012.

Ara, a l'agost, el sector turístic preveu millorar aquestes xifres d'ocupació. En general, i com ja va passar l'estiu del 2012, l'ocupació es concentrarà durant la primera quinzena de mes. La preferència dels turistes continuarà essent el litoral del Baix Empordà i la Selva, on es preveu que l'ocupació s'enfili fins al 85%.

A l'Alt Empordà, es preveu que l'ocupació també millori respecte al juliol, i que es trobi entre el 60 i el 65%. Precisament, els mateixos percentatges que s'esperen assolir a Girona i rodalia i també a la Selva interior. Finalment, a les comarques de muntanya es preveu que l'ocupació oscil·li entre el 50% -a la Cerdanya i el Ripollès- i el 55% -a la Garrotxa.

La Federació va indicar que, ara, els turistes allargaran una mica més la seva estada, que serà d'entre tres i quatre nits per persona. Pel que fa a les reserves de darrera hora, sovint aquestes es fan per entre una i dues nits.

Els turistes pagaran entre 85 i 90 euros de mitjana per una habitació amb esmorzar inclòs. Tot i això, segons va indicar la Federació, hi ha alguns establiments que han augmentat preus entre un 5 i un 10%.

Com cada any, durant el mes d'agost, els turistes que visitin la demarcació seran sobretot famílies, seguit de parelles d'entre 35 i 55 anys. Majoritàriament, seran catalans o bé espanyols, seguits de francesos, belgues i alemanys. A més, la Federació també va destacar les preferències del turista rus per la Selva marítima; i sobretot per Lloret de Mar.

"En general, la previsió d'ocupació del mes d'agost és semblant a la del 2012, cosa que ja es preveia a principis de temporada", va destacar ahir la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona. En global, des d'aquesta entitat es preveu que l'estiu es tanqui amb xifres similars a l'anterior.

Els restaurants, a última hora

Els bars i els restaurants associats a la Federació preveuen tenir un 40% de reserves durant aquests dies. Tot i això, també van apuntar que s'ha de tenir en compte que al sector de la restauració predomina la reserva de darrera hora. El preu mitjà per un menú es troba entre els 15 i els 20 euros.

La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona compta amb uns 1.500 associats, entre hotels, pensions, càmpings, restaurants, bars, cafeteries i sales de festes, entre d'altres.