Una cabra maltractada per uns menors a Andalúsia va arribar, fa pocs dies, al santuari Gaia, ubicat en una masia d'Ogassa (el ?Ripollès). Els responsables del santuari expliquen que gràcies a la col·laboració de moltes persones van poder traslladar la cabra ?d'Andalúsia a Ogassa. El santuari Gaia és una entitat destinada a acollir animals domèstics perquè puguin viure sense cap funció fins a la mort natural. És a dir, que ?visquin només per la seva ?existència. Les gallines sense fer ous per vendre, les cabres sense produir llet i, sobretot, sense ser sacrificats ?perquè els humans se'ls mengin.

Evidenment, els impulsors de santuari (Ismael López i Coque Fernández) són vegetarians. Precisen que el santuari no és un zoològic, sinó que l'objectiu de les visites és educar en el tracte amb els animals.

Expliquen que fa anys es van adonar que Catalunya necessitava d'un lloc d'acollida pels animals de granja, els quals no tenen lloc a les protectores. És a dir, que mentre un gos té protecció pública, una cabra,o un ànec no.

"Durant anys hem viscut el ?sofriment que pateixen els animals -explica Ismael López, en tant que apunta: són éssers que senten i pateixen igual que nosaltres".