El Consell Comarcal de al Selva ha organitzat una jornada sobre competitivitat empresarial, que es durà a terme el proper 19 de setembre i que té com a objectiu donar a conèixer alguns dels programes d'ajut a què poden accedir les petites empreses de la comarca.

Està previst que l'obertura de la sessió vagi a càrrec del conseller de Desenvolupament territorial, empresarial i social de l'ens comarcal, Josep Antoni Frias, i el diputat de l'Àrea de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona, Miquel Noguer.

En primer lloc, es presentarà el projecte Focus Gi, que està liderat per la Diputació de Girona i que suposa una eina per analitzar el nivell de competitivitat de les empreses gironines, com a pas previ a la implantació de plans de millora en funció de la situació detectada en cada cas. L'exposició anirà a càrrec de Miquel Àngel Oliva, responsable del projecte.

També es donarà a conèixer la nova convocatòria per entrar a formar part de la Xarxa d'Acceleradores Start-Up Catalonia, el programa d'impuls al creixement de les noves empreses catalanes, promogut per ACCIÓ 10. La sessió anirà a càrrec de Quim Gudayol, coordinador de l'Acceleradora a Girona.

En la darrera part de la sessió, es farà la presentació pública de la nova Antena SECOT a la Selva, a través de la qual les petites empreses de la comarca poden gaudir d'assessorament empresarial gratuït gràcies a la col·laboració d'assessors sèniors. El tècnic de programes de desenvolupament empresarial del Consell Comarcal, Jordi Solà, serà l'encarregat de donar a conèixer aquest nou servei a tots els participants.

Aquesta jornada, organitzada pel Consell Comarcal de la Selva, té com a objectiu apropar-se al teixit empresarial oferint a les petites i microempreses de la comarca recursos que puguin ajudar-les a créixer i ser més competitives.