El president de la Diputació, Joan Giraut (CiU), va assegurar ahir que Amargant "no feia malament la seva feina" com a cap de premsa però que la contractació d'un nou càrrec de lliure designació la fa perquè "li donarà un perfil diferent". "De la bondat de la decisió en parlarem en uns mesos", va sentenciar. La contractació d'Albert Vilar com a cap de premsa suposarà a la Diputació una despesa de 41.000 euros. Vilar, periodista amb més de 25 anys d'experiència a les comarques gironines, s'incorporarà com a cap de premsa el proper dilluns.

El ple de la Diputació de Girona va aprovar la modificació de la relació de llocs de treball de la Diputació pel que fa a les oficines de Protocol i Comunicació, i el nomenament del nou cap de Comunicació de la Diputació de Girona, Albert Vilar.

El mateix Giraut va recordar que es tracta d'una decisió personal i va "agrair que el suport que tinc de l'equip de govern". Giraut va justificar que el substitut d'Amargant no farà millor ni pitjor feina, si no "diferent".

Un dels punts de l'ordre del dia va servir per dividir les àrees de protocol i comunicació, fins ara unides, i en un altre punt van nomenar Vila nou cap de premsa.

L'equip de govern es va quedar sol defensant la proposta perquè tant el PSC com ERC es van abstenir. El president del grup d'ERC, Lluís Sais, va advertir que es podia haver agafat "gent de la casa" enlloc de contractar algú extern i que hauria suposat un estalvi.

El cap de Protocola, Josep Maria Amargant, ja ha impugnat la decisió per la via judicial presentant un recurs contenciós. L'advocat d'Amargant, Joaquim Oliva, considera que es tracta d'una represàlia política" i no es fa el canvi per una millora de les tasques de comunicació.

Per altra part, el ple de la Diputació de Girona va aprovar destinar 70.000 euros al programa "Neda a l'escola". El programa consisteix en ajuts específics als centres educatius perquè incloguin unes sessions pràctiques de desenvolupament en el medi aquàtic. Amb aquest programa la Diputació vol fomentar l'adquisició de les habilitats motrius bàsiques, dins l'aigua, dels nens i nenes gironins que tenen entre 5 i 10 anys.

Dues reserves forestals

El ple també va donar llum verda a la creació de dues reserves forestals de pi roig. Es tracta concretament d'una reserva d'1,16 hectàrees a Ogassa i una altra de 3,40 hectàrees a Planoles. Aquestes dues àrees destaquen perquè tenen un interès ecològic excepcional pel que fa a la constitució i maduresa dels seus boscos.

Les reserves són fruit dels convenis que la Diputació signa amb els propietaris dels terrenys, els quals estableixen que durant 25 anys els propietaris no poden fer-hi treballs silvícoles preparatoris ni d'aprofitament.

A canvi, la Diputació de Girona els fa un pagament de l'import equivalent al valor de la fusta en peu, aplicat a les tones de producció durant 25 anys.