La Diputació de Girona va presentar a la Casa de Cultura, la sisena edició del Servei Local d'Orientació Familiar. El Servei fa un pas endavant i dóna cobertura a un total de 587 famílies de 86 municipis de les comarques gironines de menys de 10.000 habitants. D'aquests municipis, 31 ofereixen el servei directament, i els altres 55 són municipis derivats; és a dir, que ofereixen el servei als seus habitants per mitjà d'altres municipis.

En l'acte, presentat per la diputada d'Acció Social, Imma Colom, es van explicar les novetats del curs 2013-2014, en què es recupera el Servei d'Atenció Individualitzada (SAI) i s'organitzen tres xerrades divulgatives adreçades al conjunt de la població, i es van detallar els municipis beneficiaris, entre els quals hi ha deu nous municipis, en comparació del curs passat, que ofereixen el servei directament: Ordis, Pau, Mieres, les Planes d'Hostoles, Llagostera, Cornellà del Terri, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Joan de les Abadesses, Maçanet de la Selva i Verges.

També es van presentar els resultats de la campanya 2012-2013, durant la qual el servei va atendre un total de 497 famílies. De les 497 famílies que es van beneficiar del servei, 484 han participat a l'Escola de Mares i Pares. La valoració que les famílies fan del servei és molt satisfactòria, d'un 9,59 sobre un màxim de 10 punts.

Suport de la Diputació

El Servei Local d'Orientació Familiar és un recurs de la Secció d'Acció Social de la Diputació de Girona d'orientació i assessorament familiar, que se situa en la línia de suport al treball amb famílies i a les polítiques municipals d'atenció a les persones. Els beneficiaris del Servei són els municipis de menys de 10.000 habitants de les comarques gironines.

El projecte, operatiu des del curs 2008-2009, serveix perquè els ajuntaments puguin oferir un servei d'orientació a mares i pares en el marc de les polítiques d'atenció a les famílies previstes en el Pla d'Acció Social. És un programa gratuït d'orientació i assessorament a pares i mares, finançat per la Diputació i gestionat per ajuntaments de les comarques gironines, amb l'objectiu d'incrementar la qualitat de vida familiar.

El Servei, preventiu, universal i d'atenció especialitzada, està adreçat a les famílies amb fills i filles de 0 a 18 anys que tinguin dubtes relatius a l'educació i al desenvolupament d'aquests i que vulguin millorar la comprensió i la comunicació amb ells o buscar alternatives als càstigs.