Dos dies després d'un nou assalt violent a les comarques gironines, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, es va mostrar preocupat per aquest tipus de robatoris amb violència però va assegurar que aquests fets s'han vist reduïts. Des del mes de maig fins al setembre, segons va destacar el conseller, hi ha hagut dos assalts violents al mes. Una dada positiva pel titular d'Interior ja que des de gener fins al maig se'n produïen sis de mitjana cada mes.

Tot i això, es va mostrar preocupat per aquest tipus de robatoris que castiguen les comarques de Girona darrerament i va afirmar que tenen la guàrdia ben alta. Des del gener n'hi ha hagut 35. L'últim dimecres a Platja d'Aro, tres homes tapats amb mocadors i una gorra i armats amb una escopeta i dues navalles van assaltar un xalet de Platja d'Aro mentre una parella sopava. Van lligar l'home i la dona i van robar objectes de valor, diners i joies. A més, van agredir sexualment la dona de 65 anys i nacionalitat francesa quan estava lligada en una cadira.

Tot i lamentar l'últim robatori amb violència, Ramon Espadaler va destacar el nombre de detinguts per aquest tipus de delictes que s'han realitzat a la província des de principis d'any. A Girona, els Mossos han arrestat fins a dia d'avui 27 persones relacionades amb assalts violents. Una dada que esperona la conselleria i és que, al seu parer, durant el que queda d'any es mostra convençut que hi haurà més detencions contra aquest col·lectiu. De fet, els 27 detinguts són "dos més que tot el 2012", va destacar el titular d'Interior quan encara no s'ha acabat l'any. Tot i això, no va precisar quines de les detencions farien referència a casos d'assalts violents d'aquest 2013 o de l'any anterior.

El conseller Ramon Espadaler va donar aquestes dades després de la reunió de la Junta Local de Seguretat de Salt on van participar les diferents autoritats del Departament d'Interior, Mossos d'Esquadra, Policia Local i membres de l'Ajuntament de Salt. Pel que fa a valoracions del primer any de funcionament de la comissaria compartida entre Mossos i Policia Local, Espadaler va valorar positivament els resultats. Entre els fets destacats va assegurar que hi ha la reducció del temps d'espera per als tràmits i la cooperació entre cossos policials. De fet, segons l'alcalde de Salt, Jaume Torramadé (CiU), els delictes han baixat respecte a l'any 2009 en un 25%. I també s'ha reduït el temps d'espera a l'hora de presentar denúncies o fer tràmits a comissaria fins als 16 minuts.

Més competències a Mossos

L'alcalde de Salt i el titular d'Interior van anunciar ahir que es farà un nou conveni entre ambdues institucions que plasmi la col·laboració entre els dos cossos policials. L'actual conveni era de 1998 i limitava molt les competències entre cossos i, per això, el nou preveu que els Mossos d'Esquadra puguin aixecar actes sobre la nova ordenança municipal de civisme.

El nou conveni se signarà de forma imminent i té com a objectiu plasmar la cooperació entre els dos cossos policials, que ja comparteixen instal·lacions i moltes funcions al municipi de Salt.