Aviat farà dos anys que unes tamborinades de tardor van malmetre la riera de Blanes en el tram nord (muntanya) del carrer Joaquim Ruyra. Pel que fa a la circulació la gent ha anat descobrint itineraris alternatius. I és possible que alguns botiguers, fins i tot, agraeixin la transformació en zona de vianants del sector: els qui els van les coses bé. En canvi, els qui no els va tan bé, maleeixen la demora de les reparacions i la fan responsable d'una part dels problemes que tenen per tirar endavant. Com els venedors del mercat municipal, pels quals representava una opció més d'aproximació. Una aproximació que ara portaria els cotxes a les nombroses zones blaves que l'envolten i que, pel que m'expliquen, han tingut, més aviat, un efecte dissuasiu abans que un efecte engrescador.

Ni l'ACA, ni l'Ajuntament, ni cap altre administració, han pogut, sabut o volgut trobar els recursos per afrontar el problema. Que hauria passat si els desperfectes haguessin afectat el tram sud (mar) del mateix carrer? M'hi jugo un préssec que amb tres mesos les obres haurien estat enllestides. Algú em dirà que el que representa un sector i l'altre per la circulació de Blanes no tenen res a veure. No hi estic del tot d'acord. En hores punta i no tan punta, el tram tancat, esponjava significativament el transit del centre de la vila.

Aquests darrers dies s'ha tancat una nova via, un camí : secundari i allunyat del centre, comunica el tercer barri de Sant Pere amb Mas Borinot. Les pluges l'han degradat tant que han optat per tancar-lo (provisionalment?). Si en el seu moment ( l'època de vaques grasses i del tot s'hi val) s'hagués tingut cura i vigilat com (saltant-ne totes les normés escrites i no escrites que els pagesos i la gent d'abans, en general respectaven) un constructor encerclava el terreny que va comprar al costat d'aquest camí, potser ara seguiria obert. I els problemes del carrer Joaquim Ruyra potser ens els hauríem estalviat, si a la riera de Blanes s'haguessin fet les neteges i el manteniment quan pertocava. Un desig per acabar: una tardor amb pluges moderades que ens estalviïn nous tancaments.