De la mateixa manera que han fet municipis com Celrà durant aquest 2013, Vilablareix també materialitzarà abans de finals d'aquest mes la seva aposta per un sistema de recollida selectiva d'escombraries porta a porta. Concretament, a partir del dilluns, 21 d'octubre, l'Ajuntament substituirà els contenidors per cubells que es repartiran a cada casa perquè els treballadors del servei de recollida passin dia a dia per les llars.

Per tal de facilitar l'adaptació al nou sistema, l'Ajuntament ha obert una nova pàgina web per ajudar a resoldre els dubtes que suposa iniciar una nova rutina. L'equip de govern també obrirà una oficina d'informació del servei porta a porta al mateix edifici consistorial, que estarà oberta de dilluns a divendres també per resoldre els dubtes que puguin tenir els veïns.

Des de l'Ajuntament van informar que el dia 21 s'eliminaran tots els contenidors del carrer, i durant aquesta setmana es convocarà tots els veïns per anar a buscar els seus cubells i el calendari del sistema de recollida porta a porta al Centre Cultural Can Gruart. Aquests cubells seran individuals i tindran un xip que permetrà identificar cada usuari. Al calendari es recorda que els dilluns, els dijous i els dissabtes es recolliran els residus orgànics; els dimarts i els divendres, els envasos; el dimecres el vidre i el paper; i el diu?menge, la resta de residus.

Amb l'actual sistema de contenidors, el nivell de recollida selectiva és del 36%. Amb el canvi cap al porta a porta, l'Ajuntament espera que el reciclatge i la separació de residus augmenti fins al 70%, afirmant que es pot arribar a reciclar fins al 90%.