La Diputació de Girona atorgarà 6.350.000 euros per a despeses de funcionament a 134 guarderies municipals de 107 ajuntaments de la província per fer front a les ajudes compromeses per la Generalitat. Segons informa aquesta institució gironina, les subvencions s'aprovaran en el ple d'avui i es concentraran en l'atenció i educació de nens de fins a tres anys

La mesura respon que l'actual situació financera de la Generalitat no permet mantenir les ajudes destinades al sosteniment econòmic de les guarderies municipals.

Aquest inconvenient ha generat dificultats als ajuntaments en el manteniment i planificació de la seva oferta de places en aquest tipus de centres.

L'ajuda màxima a la qual poden optar els consistoris és de 875 euros per alumne, la mateixa quantitat que la Generalitat va anunciar que pagaria en el curs 2012-2013 i que, de moment, han hagut d'assumir els governs locals.

Aquesta línia de subvencions és la segona sobre import econòmic aportada per la Diputació de Girona i superada només pel Fons de Cooperació Econòmic i Cultural, que disposa d'onze milions d'euros anuals.