La família d'un nen de tres anys de Santa Cristina d'Aro ha denunciat als Mossos d'Esquadra una agressió per part de dos companys de classe a l'escola Pedralta del mateix municipi. Segons l'informe mèdic realitzat el dia de l'agressió, el menor va patir diversos hematomes, contusions i presentava una dent trencada. Segons la mare del nen, Àngela Martínez, el seu fill fa una setmana que no va a l'escola perquè "té por de trobar-se amb els dos companys". La família denuncia que no han rebut suports per part de les administracions i que només els han ofert un psicòleg, que ara visita el nen.

Els fets van tenir lloc el passat dimarts 8 d'octubre al pati de l'escola Pedralta de Santa Cristina d'Aro. Segons la versió de la mare, cap a dos quarts de cinc va anar amb el seu marit a recollir el nen a l'escola. Allà, una mestra els va explicar "que un nen l'havia picat", va relatar ahir Martínez, "però que no era res greu". Pensant que seria una cosa de nens, va prosseguir la mare, van entrar al cotxe. Allà es van adonar que el nen estava molt nerviós i en observar-lo atentament que tenia rascades una dent trencada i blaus en diferents parts del cos.

Immediatament, van demanar explicacions a la mestra qui, segons la mare, no va donar gaires detalls perquè "tot va passar molt ràpid", li haurien dit. També que els responsables dels fets haurien estat dos nens d'entre 3 i 5 anys del mateix centre. Just després, es van dirigir al metge a Sant Feliu de Guíxols, que els va derivar a l'Hospital de Palamós per una altra revisió.

Segons l'informe mèdic consultat per aquest diari, s'especifica que el menor presenta rascades a la cara, darrere el cap, esquena, extremitats superiors, hematomes a l'avantbraç i esquena. També una fractura en una dent i una lesió al llavi superior. Al diagnòstic, s'hi afegeix que el nen ha patit un "abús" sense especificar.

Amb aquest informe, el mateix dia 8 d'octubre al vespre, els pares es van dirigir a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Sant Feliu de Guíxols, on van presentar una denúncia contra l'escola i contra els pares dels suposats agressors.

La mare va relatar que creuen que només un dels dos nens va colpejar el seu fill i que "va ser el mestre de gimnàstica qui va alertar la mestra del que va passar" durant l'estona de pati que va transcórrer entres les tres i dos quarts de cinc de dimarts passat.

Els fets es van posar en coneixement de l'inspector d'Ensenyament, els Mossos, Policia Local i Ajuntament, qui s'han reunit en diverses ocasions per tractar el tema. Des de l'escola no s'han volgut fer declaracions, mentre que des del Departament d'Ensenyament només es va assegurar ahir que s'està seguint el protocol habitual en aquests casos i que donen suport a les accions que porta a terme l'escola.

Precisament, segons Martínez, un dels dos nens ja no estaria a la mateixa classe, tot i que va afegir que el seu fill no ha tornat a l'escola "perquè té por de trobar-se'ls". La mare va criticar que ni l'escola ni les administracions s'han posat en contacte amb ells, excepte quan els fets han transcendit als mitjans i que només els han ofert un psicòleg, que ara ajuda el nen a recuperar-se.

Martínez va afegir que l'escola només els ha assegurat que han assignat una tutora permanent al suposat agressor però la mare considera que s'hauria d'apartar el nen, almenys de forma "provisonal" fins que s'aclareixin tots els fets.

Mentrestant, sentencia Martínez, la família ja s'està plantejant que, si les coses segueixen igual, podrien portar el seu fill a una altra escola fora de Santa Cristina d'Aro, possiblement a Sant Feliu de Guíxols.