L'activista que s'havia encadenat a l'interior d'un cotxe, que prèviament havia estat enterrat, en protesta contra la construcció de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) que passa per Viladesens ha estat alliberat pels Bombers, segons informen els Mossos d'Esquadra.

El protagonista d'aquesta acció reivindicativa, que ja es troba fora del cotxe, té encara els braços encaixats en un tub de ciment i ferro encofrat del qual l'alliberaran aviat, mentre el metge que l'ha examinat ha descartat que resulti necessari el seu trasllat a un centre hospitalari.

Aquesta protesta tenia com a objectiu endarrerir la instal·lació d'una de les torres de la MAT, per a la qual cosa es va enterrar el vehicle i es va ocultar l'accés al mateix amb una caravana.

La MAT que es construeix entre França i Espanya, en concret entre Santa Llogaia d'Alguema (Alt Empordà) i Baixás (França), compta amb l'oposició de grups ecologistes i partits que la consideren innecessària, mentre que des del Govern espanyol s'ha argumentat, entre d'altres raons, que servirà per posar fi als problemes de subministrament elèctric a Girona.