L'Assemblea Groga, el col·lectiu de docents que des de fa cursos es mobilitza contra les retallades pressupostàries de l'administració en educació, ha començat el 2014 amb una campanya per exigir la cobertura de les baixes de mestres i professors des del primer dia que falten.

"On és el meu mestre" és tal com s'ha denominat l'acció, que es concreta amb cartells als centres educatius, publicitat als seus webs o als de les associacions de mares i pares d'alumnes i, també, a través de les xarxes socials.

El retard en cobrir les baixes per malaltia és una de les mesures aplicades justificant-les amb la reducció de la despesa pública. També ha estat una de les decisions més contestades pel professorat en general i pels sindicats que el representa.

Ara, l'Assemblea Groga posa en marxa una iniciativa que va acordar a finals de l'any passat i que ?exi?geix al Departament d'Ensenyament que cobreixi les baixes de manera immediata. Com que Twitter és un dels seus canals de difusió, la campanya s'ha anomentat #OnÉsElMeuMestre i aquesta és, també, una de les etiquetes en les quals cada centre pot anar actualitzant el nombre de mestres o professors que els falta perquè la seva baixa no es cobreix. Això mateix també es pot fer a través d'altres etiquetes actives de l'Assembla Groga: #ProuRetallades, #RigauDimissió, #WertDimissió i #WertGonya.

Pel que fa als cartells, el col·lectiu anima els claustres docents, les famílies i els equips directius a penjar-los. Amb aquesta finalitat, des de l'espai de l'Assemblea Groga a Internet es pot descarregar un cartell tipus, en el qual es preveu una casella perquè cada escola o institut escrigui el nombre de docents que els falta. La campanya proposa anar-ho actualitzant diàriament.