Sodhi Ajit Sinhg i Gurjeet Singh van reclamar ahir, a través dels seus advocats -Carles Monguilod i Rafael Berga- que els deixessin en llibertat a l'espera que se celebri el judici per l'assassinat de la jove sikh Manpreet Kaur, morta el 14 de gener de 2012 a Olot. El fiscal i l'advocat de la Generalitat es van oposar a la petició. La vista s'havia de celebrar abans del 10 de febrer, dia que expira la presó provisional.

Les acusacions demanen prorrogar aquesta mesura perquè consideren que els imputats -marit i cunyat de la víctima- es van posar d'acord per perpetrar el crim. De fet, van presentar ahir un seguit d'indicis que, al seu parer, acrediten la seva participació en els fets.

El fiscal descarta el mòbil del robatori i també dóna per inversemblant l'existència d'amenaces a la finada i el fet que el crim es pogués deure a un acte de venjança ja que al domicili no es van trobar documents amenaçadors ni signes semblants i les úniques empremptes i perfils genètics trobats dins el pis corresponen als imputats i la víctima.

A més, el ministeri públic recull que l'hora d'arribada dels imputats a l'habitatge correspon amb l'hora en què va morir la dona i que, a més, aquests no van avisar la Policia immediatament, disposaven d'una navalla compatible amb les ferides del cadàver i sota les ungles de Manpreet Kaur i havia ADN compatible amb el perfil genètic dels imputats. També té en compte les contradiccions en les seves declaracions i el fet que la víctima tingués en el seu interior restes biològiques del seu cunyat. Precisament, el mòbil passional és una de les principals hipòtesis de les acusacions, que creuen que els germans van decidir posar fi al triangle amorós perpetrant un crim.