Condemna per l´anunci de la festa «Superputes»

El Tribunal Suprem obliga la discoteca Millenium a pagar 5.000 euros a la jove que sortia, sense consentiment, a la imatge de l´esdeveniment

26.01.2014 | 07:18

El Tribunal Suprem ha condemnat la discoteca Millenium de Sils a indemnitzar amb 5.000 euros una jove la foto de la qual es va utilitzar sense el seu consentiment en uns fullets publicitaris que anunciaven un espectacle titulat com «Superputes al ring».

La condemna inclou també l'obligació per a l'entitat Festes S.A., que gestiona la citada discoteca ubicada a la localitat de Santa Coloma de Farners, de publicar i difondre el mateix nombre de fullets que van causar el perjudici a la denunciant però aquesta vegada fent constar que el text «Superputes al ring» no és al·lusiu «a la persona que apareix en la imatge».

L'Audiència Provincial de Girona va imposar el 2010 la condemna als responsables dels fullets, però aquests van recórrer davant el Tribunal Suprem adduint que la imatge de la jove es va obtenir mentre ella ballava el 2007 en un esdeveniment de la discoteca per al que va ser captada pel local, i també que ella va posar per a la foto i per tant va donar el seu consentiment.

Consentiment no demostrat

Tot i això, el Suprem distingeix entre el permís per obtenir la imatge i el consentiment per a la seva difusió, consentiment que l'entitat condemnada no ha pogut demostrar que va obtenir. Per això la sentència considera que es va danyar el dret a la pròpia imatge de la denunciant. Pel que fa al dret a l'honor, queda acreditat en la sentència que la jove no va participar en l'espectacle «Superputes al ring».

La discoteca va argumentar en la seva defensa que els usos socials depenen de cadascun i que per tant el que pot ser pejoratiu per a algú pot no ser-ho per a altres, però tant l'Audiència com el Suprem rebutgen l'argument.

«Popularment la paraula puta no sempre es relaciona amb la prostitució, però sí que té múltiples significacions pejoratives per a la dona», diu la sentència recorreguda. Identificar una persona en una fotografia amb un espectacle anomenat «putes al ring» pot afectar el seu dret a l'honor, afegeix.
«La gent que el llegeixi i que no conegui l'espectacle podria fins i tot relacionar-lo amb espectacles pornogràfics», diu també la sentència per condemnar la discoteca per danyar la imatge i l'honor de la jove

Comarques

Un incendi als marges de la carretera de Vilopriu obliga a tallar la via més d´una hora

Un incendi als marges de la carretera de Vilopriu obliga a tallar la via més d´una hora

Les flames, que no es van estendre a la zona boscosa, van afectar una petita àrea dels vorals de...

Banyoles frena els pisos tutelats del Bisbat i vol més protecció del jaciment arqueològic

Banyoles frena els pisos tutelats del Bisbat i vol més protecció del jaciment arqueològic

?L'Ajuntament demana al Patronat Santa Creu que retoqui l'avantprojecte presentat aquest estiu, ja...

Una explosió providencial

Una explosió providencial

Els gihadistes preparaven des d'Alcanar un atemptat molt més mortífer, però la deflagració els va...

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

?«Va ser una sensació de pànic, de por i desesperació i el cor m'anava a 100 per hora», comentava...

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

?Un jove va aparèixer apunyalat dins d'un vehicle que s'havia saltat un control ?No hi ha proves...

Enllaços recomanats: Premis cinema