El Departament de Justícia destina més 330.000 euros a les subvencions per als jutjats de pau Girona. Com cada any, el Departament de Justícia atorga una subvenció als municipis de Catalunya on hi ha jutjat de pau, per tal d'ajudar a sufragar les despeses de funcionament d'aquests òrgans judicials.

El Departament, segons va informar en un comunicat, acompleix així l'objectiu d'apostar per la justícia propera a la ciutadania. Enguany, la quantia màxima suma un total d'1.682.875 euros per a tot Catalunya, dels quals 331.720 pels jutjats de pau de la demarcació de Girona.

Les subvencions es reparteixen d'acord amb la xifra oficial d'habitants de cadascuna de les poblacions segons el padró, referit a 1 de gener de 2013 . Hi ha un total de deu grups de classificació, que percebran la quantia individual .

Per exemple per a jutjats de pau de localitats de 40.000 habitants o més es destinen 8.000 euros i els de municipis de fins a 499 habitants, 800 euros. I en canvi, una població gironina per exemple que té entre 7.000 i 10.999 habitants, la quantitat que es rep per sufragar les despeses dels seus jutjats de pau, el Departament de Justícia les subvenciona amb 4.650 euros.

Els jutjats de pau són òrgans unipersonals amb jurisdicció al terme municipal i se situen en tots aquells municipis on no hi ha jutjat de primera instància i instrucció; d'aquesta manera, apropen la justícia a la ciutadania. A Catalunya hi ha actualment 898 jutjats de pau i rebran una subvenció total de 16 milions d'euros per aquest any.