El principal partit a l´oposició de Lloret de Mar, Millor i el Partit Popular han presentat una moció conjunta sol·licitant que es troni a l´Ajuntament la gestió i la recaptació de les sancions de trànsit en període voluntari retornin a l´Ajuntament. El consistori la va cedir al Consell Comarcal de la Selva el 25 de juny de 2012 però l´obertura del sumari del cas Manga, on s´ha observat la manera de procedir de l´ens comarcal durant la presidència de Robert Fauria (CiU) i les presumptes martingales de l´empresa privada GRS Arc Local -que s´encarregava de la gestió tributària- han fet que, com a mínim, a dia d´avui, vuit dels 21 regidors que componen l´Ajuntament hi hagin perdut la confiança.

En la seva moció, Millor i PP exposen com la delegació ha tingut un cost de 160.000 euros durant el 2013 «mentre que en anys anteriors suposava un cost d´uns 120.000 euros». A banda que s´han hagut de recol·locar els dos treballadors municipals que abans s´encarregaven d´aquest assumpte.

«Creiem que queda àmpliament provat que aquesta delegació ha estat, és i serà perjudicial pels interessos econòmics dels lloretencs», apunten les formacions en la seva moció. I fonamenten aquesta percepció en les informacions publicades per Diari de Girona, en les que es reprodueixen converses telefòniques incorporades al sumari del cas. Algunes són entre l´administrador de GRS amb caps de policia o dirigents de CiU per buscar assegurar-se aquesta gestió.

La moció presentada té quatre punts essencials: retorn de la gestió administrativa i de recaptació de les sancions en matèria de trànsit municipal en període voluntari; donar tres mesos perquè es dugui a terme aquest acord; mantenir la relació i la delegació al Consell Comarcal de le sancions en fase executiva; i donar la possibilitat de reincorporar-se al seu antic lloc de treball als treballadors que s´encarregaven de la gestió delegada el juny de 2012.

La dimissió de Valls

També a resultes del cas Manga el Millor demanarà, per quarta vegada, la dimissió del regidor de CiU Josep Valls. En aquesta ocasió no ho fa per estat imputat en el cas Clotilde -referent a un presumpte blanqueig de capitals de la màfia rusa- sinó perquè les investigacions del cas Manga «mostra les actuacions dels regidor Josep Valls a l´hora de delegar les sancions en matèria de circulació per un suposat tràfic d´influències amb la finalitat de col·locar laboralment els seus fills», resa la moció.

El portaveu de la formació, Marc Fuertes, vol «que l´esmentada petició de dimissió tingui el suport» del mateix equip de CiU de Valls i, en cas «de no avenir-se a cap de les dues peticions anteriors» demanarà a tots els grups municipals que aprovin la retirada del vot i presència de Valls en les juntes de govern local i se li retiri l´assignació «dels 950 euros dels 1.720 que percep cada mes sense tenir cap delegació de responsabilitat».