Els treballs pel desplegament de la fibra òptica domèstica a Olot ja han començat. Ho va explicar ahir Francesc Ridao (responsable de Telefónica a Olot). "Revisem la infraestructura, de la qual disposem per poder fer el desplegament", va dir. "Ara mateix hem revisat el 50% dels edificis -va enumerar- i ens queda un mes de feina". Un cop fets aquests treballs començarà el desplegament de la xarxa. Ridao va calcular que les connexions començaran al juny a un ritme de 3.000 habitatges per mes. Les connexions duraran fins al novembre, quan Ridao preveu haver connectat el 80% de les llars olotines que tenen Internet. La connexió a la fibra òptica domèstica suposarà passar de la capacitat actual de 10 megues de capacitat de transferència de dades de l'ADSL a 100 megues.

Segons Ridao, la xarxa començarà a la central de telecomunicacions, al carrer Nonet Escubós (passeig de Barcelona). Des d'aquest punt es repartirà edifici per edifici. Quan les condicions per establir les connexions siguin òptimes els habitants trobaran un tríptic informatiu, on Telefònica els informarà de les condicions per poder fer ús de la fibra òptica i dels avantatges que representa.

Pel que fa al preu va valorar que serà similar al de la connexió amb ADSL, però variarà segons la capacitat de transmissió contractada.

Va recordar que la qualitat de la recepció també deriva del servidor del qual parteixen les dades. Així va comparar la fibra òptica amb una autopista de 10 carrils amb l'ADSL, que seria una carretera d'un carril. Si el cotxe va lent tant és com sigui la via.