Càritas Diocesana de Girona ahir va donar el tret de sortida als actes del cinquantè aniversari de l'entitat amb l'enlairament de 50 globus vermells davant la seu de l'associació a Girona. L'entitat es va constituir el 31 de maig del 1964, un fet que va suposar un canvi important en els plantejaments de l'associació que fins aleshores havia realitzat actuacions més benèfiques i assistencials. Actualment, l'organització compta amb més de 2.100 voluntaris que treballen en alguna de les 52 agrupacions que formen Càritas Diocesana de Girona. Per commemorar el seu mig segle d'història, Càritas ha organitzat unes jornades, una exposició itinerant -titulada "Retrats d'inserció, un procés d'esperança"- i publicarà un llibre recopilatori.

El director de Càritas Diocesana de Girona, Ramon Barnera, va explicar que "aquests 50 anys representen el present i no el passat, una forma de treballar en un moment de crisi que ens ha donat credibilitat i hem pogut rebre la confiança de molta gent ens ha anat ajudant".

L'acte d'ahir va comptar amb alguns dels voluntaris històrics de l'associació que van començar a treballar amb l'entitat des del seu naixement. També hi era present el bisbe de Girona, Francesc Pardo. Des de l'associació, van subratllar que els actes que s'han preparat per commemorar el seu mig segle són una mostra del compromís que té l'associació cap a les persones més vulnerables.