L'Ajuntament de Llagostera ha iniciat aquesta setmana els treballs d'instal·lació de persianes de lamel·les orientables a les finestres de la façana sud de l'escola Lacustària del municipi. Es tracta d'una actuació que pretén solucionar els problemes d'insolació i escalfament que suporten les aules d'aquest centre escolar durant tot l'any.

Per intentar solucionar aquest problema de manera provisional, fa uns anys es van instal·lar unes persianes de corda per la part interior de les finestres.

"Aquesta solució genera molts problemes de manteniment i manipulació, cosa que fa que generalment les persianes estiguin totalment o parcialment baixades, creant una manca important de llum natural a les aules", segons assenyala l'arquitecte municipal de Llagostera, Carles Soler.

Així, aquesta nova actuació permetrà protegir les aules de la incidència directa del sol sense necessitat de deixar els espais sense llum natural i permetent, alhora, que les aules puguin estar a les fosques per tal de portar a terme, sense problemes, projeccions audiovisuals.

A més a més, el control de la incidència de la llum solar farà que la qualitat de les aules millori considerablement i també es millorarà l'aspecte exterior de l'edifici de Llagostera.

En total s'actuarà en 39 finestres, fet que representa la instal·lació aproximada d'uns 240 metres quadrats de persianes orientables. El cost de l'actuació és de 28.793 euros més IVA. Està previst que la instal·lació de les persianes estigui finalitzada abans de l'inici del nou curs escolar.

Aquesta actuació està finançada a través del fons de cooperació econòmica i cultural, que correspon a l'any 2014, de la Diputació de Girona.