Les Vies Braves, una iniciativa del Patronat de Turisme per donar a conèixer trams de la Costa Brava aptes per a la natació en aigües obertes, es promocionaran en un espectacular acte. Un grup de nedadors recorrerà en un sol dia els 13,7 quilòmetres que sumen en total.

La nova iniciativa promocional i esportiva de la xarxa pública d'itineraris marins de la Costa Brava, que així es defineixen les Vies Braves, tindrà lloc aquest dissabte. La iniciativa s'anomena Vies Braves Non Stop 13.7 i està oberta a 55 nedadors experimentats. Consisteix a nedar els 13,7 km dels 10 itineraris en un sol dia de manera programada i organitzada. Amb aquesta prova pionera es vol donar a conèixer als usuaris els millors racons de la Costa Brava per nedar, i alhora els proposa participar en una prova d'ultraresistència.

La prova començarà al tram de l'estany de Banyoles per després fer els 9 trams que hi ha al llarg de la Costa Brava, de sud a nord.

La xarxa pública d'itineraris marins de la Costa Brava va entrar en funcionament a mitjans de juny, amb l'inici de la temporada de bany a la Costa Brava. Es tracta d'una iniciativa publicoprivada única al món que ha estat impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, el nedador d'aigües obertes Miquel Sunyer i l'empresa TechnojetSwim. També els ajuntaments participants, a banda d'involucrar-s'hi de manera directa i activa, han realitzat tasques informatives al sector turístic local.

Només quedarà Banyoles

A partir del segon cap de setmana d'octubre, l'abalisament que tanca els perímetres de les Vies Braves i els cartells que les senyalitzen es retiren fins la propera temporada. Únicament la via de Banyoles romandrà oberta de forma permanent tot l'any.

Les Vies Braves són un nou producte turístic que s'incorpora al catàleg de productes diferenciats i de qualitat que ofereix la destinació Costa Brava als seus visitants i que també promou la natació en aigües obertes i l'snorkel.

Les xarxes d'itineraris marins contribueixen al foment d'activitats saludables de forma segura i beneficiosa, i apropen la gent al mar tot promovent les actituds respectuoses envers l'entorn natural. Es preveu que la seva implementació finalitzi l'any 2016, amb la instal·lació de 25 vies en 20 municipis gironins.