La secció local de Fornells de la Selva va escollir en assemblea Francesc Triola com a alcaldable d'ERC a les eleccions municipals de 2015. Triola va explicar que "el nostre és un projecte renovat i una nova manera de fer política al municipi. Un projecte transversal i integrador, on hi té cabuda i és obert a tothom". "Volem construir alternativa capaç de plantejar bé els problemes i plantejar solucions i volem regenerar la política municipal de Fornells de la Selva", va dir.

Nascut a Salt, el 3 de juny de 1969, casat i amb una filla, viu a Fronells de la Selva des de l'any 2001. És cap del departament de Prevenció de Riscos Laborals i gestor de compres d'una càrnica.

Està plenament implicat en el teixit associatiu de Fornells, a on l'any 1985 va començar com a monitor d'esplai, essent actualment, membre de l'ANC de Fornells i president de l'Agrupació Esportiva Fornells (AEF). Ha estat sardanista actiu en diferents colles de competició de les comarques gironines, essent també coordinador i monitor de sardanes dins el programa 'Sardana a l'Escola' de la Diputació de Girona i professor de monitors de la Federació Sardanista de Catalunya. Actualment és president d'ERC de la Federació Comarcal del Gironès i Conseller Nacional. Ha estat president de la secció local d'ERC de Fornells de la Selva i regidor al consistori de Fornells. També va formar part de la candidatura d'ERC a les eleccions europees del març.