La mort del jove de 27 anys de Girona Ramon Ternero és la desena víctima mortal en un accident de trànsit a la ciutat de Girona des de l'any 2008. En total, durant aquests últims set anys, sis motoristes han perdut la vida en sinistres viaris a la capital. L'últim es va produir el 22 d'octubre de l'any 2012, en aques cas, un veí de Bescanó, Francisco Iglesias Roldán, que circulava amb un ciclomotor pel pont de Fontajau de Girona, va morir en xocar contra el remolc de circ que feia estona que estava aturat al carril dret en direcció al centre de la ciutat. El remolc formava part de la infraestructura del circ Raluy que hi havia durant les Fires i Festes de Sant Narcís.

L'any més crític, dels últims set a Girona pel que fa a motoristes que han perdut la vida es remunta al 2008. En aquell període hi va haver tres accidents i en dos d'ells van morir-hi motoristes.

La Creu de Palau

El 24 d'abril va morir un veí de Girona de 45 anys, Josep Antoni O.G., en un accident entre un cotxe i una motocicleta que ell conduïa a la Creu de Palau. I el 28 de juliol, un altre accident es va cobrar una vida entre el carrer de Salt i el carrer Alacant de Girona. En aquell accident van xocar una motocicleta i un camió. A Girona, l'any passat un 20,5% dels accidents el van protagonitzar ciclomotors o motocicletes. I el 19,7% dels sinistres viaris amb ferits han tingut aquests vehicles de dues rodes motoritzats com a causants dels fets.

El d'ahir és el segon accident mortal de l'any a la ciutat de Girona. Després d'un 2013 sense víctimes mortals en accidents. L'únic sinistre mortal fins ahir de l'any es va produir l'11 de gener. En aquest cas, un home de 38 anys, Víctor S.G., va morir atropellat per un turisme al barri de Sant Ponç de Girona. La víctima va creuar en diagonal una cruïlla de l'Avinguda França, sense passar pel pas de vianants, i un cotxe hi va impactar malgrat els intents d'esquivar-lo.

El regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública de l'Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, va remarcar ahir, després de l'accident, que "la detecció de les conductes d'infracció de les normes del trànsit, a través del controls de velocitat, d'alcoholèmia i de drogues, a més de fomentar el respecte als semàfors, és una de les principals lluites i prioritats de la Policia Municipal, en la qual s'estan posant tots els esforços per tal de sensibilitzar sobre el fet que conduir sota els efectes de l'alcohol o les drogues pot produir conseqüències irreparables com les que desgraciadament s'han pogut comprovar avui (ahir)".

18 víctimes mortals

A la província de Girona s'han produït un total de 18 sinistres mortals des que ha començat ?l'any. L'últim va ser un atropellament el dia de Tot Sants a la Jonquera. Un home de 58 anys, d'origen magrebí, va morir a l'hospital de Figueres després de resultar atropellat quan creuava la N-II.

Pel que fa al darrer sinistre amb un motorista mort fins ahir a Girona, es remunta a Rabós d'Empordà el 20 de setembre.