Molt poca gent a les comarques gironines sap que la primera botiga outlet que hi va haver-hi a Espanya es va crear a la demarcació de Girona, concretament a la població de Camallera, el dia 6 de desembre de l'any 1974, de la mà de l'aragonesa Pilar López, resident des de fa anys en aquesta població.

En aquell moment era una botiga normal, però de mica en mica va començar a vendre roba de marca de tot tipus, d'estiu i d'hivern, per a home, dona i nen i per a totes les edats, a uns preus aleshores molt més assequibles que en altres establiments, cosa que li va donar un gran renom i que la va catapultar a la fama dins i fora de Catalunya.

La seva trajectòria es va recordar dissabte a la nit, quan la mateixa Pilar López va explicar a Diari de Girona, en el decurs d'una festa-aniversari a la qual van acudir nombrosos invitats, que els seus començaments "no van ser gens fàcils" i que de seguida "van sorgir molts imitadors arreu de Catalunya i de tot l'Estat". López va afegir, a més, que pel seu establiment han passat durant aquests quaranta anys des de polítics fins a esportistes o artistes famosos, els noms dels quals no va revelar.

Festa amb música i beguda

Durant la festa, que va ser molt animada, es va celebrar una desfilada de moda selecta. L'acte també va estar amenitzat amb música i amb beguda per a tothom.