Dos dels set ferits dissabte en l'explosió en un habitatge del carrer Sant Aniol de Llagostera continuen estables i ingressats a la unitat de cremats de l'hospital de la Vall d'Hebron. Un dels hospitalitzats és l'home de 40 anys que va resultar ferit greu. Fonts hospitalàries apunten que pateix cremades de primer i segon grau al 45% del cos i que està estable dins la gravetat. L'altre pacient és una dona a qui van traslladar a Barcelona perquè també va patir cremades. Els altres cinc ferits -entre els quals hi ha una nena de tres anys- han rebut l'alta. L'origen de la deflagració seria un acumulador d'aigua que estava al costat de al llar de foc. L'aigua es va escalfar fins a bullir i va provocar la deflagració.

El llogater del pis on hi va haver l'explosió és el ferit de més gravetat. Fonts de l'Hospital de la Vall d'Hebron indiquen que l'home continua ingressat a la unitat de cremats amb cremades al 45% del cos. Està estable dins la gravetat i evoluciona favorablement.

L'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria (CiU), ha explicat que l'home també va patir diverses contusions, una de les quals afectava un vèrtebra i es temia que pogués provocar problemes de mobilitat.

El llogater i la seva parella celebraven un sopar amb uns amics dissabte a la nit per inaugurar el pis que acabaven de llogar. La investigació ha descartat una deflagració de gas i tot apunta que el motiu de l'explosió és que, mentre feien carn a la brasa a la llar de foc, les flames van anar escalfant l'aigua que hi havia en l'antiga instal·lació de calefacció -que funcionava amb un acumulador d'aigua- i com el vapor no va poder sortir perquè el sistema havia quedat anul·lat en canviar-lo per la calefacció de gas va explotar, com si es tractés d'una olla de pressió.

L'explosió va provocar l'esfondrament de parets de l'habitatge, pel que es temia que l'edifici hagués patit danys estructurals. L'arquitecte municipal comprovarà avui l'edifici per assegurar que l'explosió no ha malmès cap paret mestra ni ha afectat l'estructura.

Segons va detallar l'alcalde, s'espera poder reobrir el carrer -tallat des de dissabte- un cop estiguin segurs que no hi ha problemes per a la seguretat.