El 70% dels usuaris del servei de bus Rumbus són turistes o visitants

La línia de transport públic que connecta les Preses i Santa Pau registra 11.500 usos en un any

Un dels trajectes del servei.

Un dels trajectes del servei. / Consell Comarcal de la Garrotxa.

Redacció

Rumbus, la línia de transport públic que opera TEISA i que connecta les Preses, Olot i Santa Pau, ha registrat un total de 11.500 usos -amb una mitjana de més de 70 al dia- des que es va posar en marxa a finals d’abril de l’any passat. El 70% dels usuaris del servei són turistes o visitants, mentre que el 30% restant són població local.

Les parades més utilitzades són la de Santa Pau, la d’Olot Centre i la de l’àrea d’acollida de visitants de les Preses, que es va arranjar fa uns mesos per posar a l’abast de turistes i visitants un espai proper a un dels principals accessos viaris de la Garrotxa per estacionar el vehicle i agafar l’autobús.

Rumbus, que es va posar en marxa per oferir una alternativa més econòmica i sostenible al vehicle privat de la mà de la Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa, circula tots els caps de setmana, ponts i festius –i també els feiners dels mesos d’estiu- amb sortides que van entre cada hora i cada mitja hora, en funció de l’afluència prevista de passatgers. Actualment, el servei compta amb 13 parades. En un futur es preveu que s’incorporin noves rutes i serveis per cobrir més necessitats de mobilitat sostenible a la comarca.

El servei és fruit de la cooperació entre el Consell Comarcal de la Garrotxa, Turisme Garrotxa, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el Consorci de l’Alta Garrotxa i els ajuntaments de les Preses, Olot i Santa Pau. Està finançat pel Consell Comarcal a través dels fons europeus Next Generation, així com també pel Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya.