L'alcalde de Beuda, Josep Serra (UPP-PM), va demanar al ple del Consell Comarcal de la Garrotxa pel fet que l'Ajuntament de Beuda ha hagut d'assumir el pagament d'una nòmina del darrer pla ocupacional del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). "Van dir que els ajuntaments no hauríem de posar ni un euro i el primer mes ja hem hagut de pagar", va protestar. Va demanar per si hauran de pagar cada mes.

El gerent del Consell va explicar que des de fa uns 2 anys el Consell té la responsabilitat de coordinar la contractació dels plans ocupacionals. En el darrer pla van contractar 11 persones per 7 mesos. Va assenyalar que el conveni marca que els ajuntaments avancin de la tresoreria pròpia el pagament dels plans. "El Consell Comarcal -va dir- no pot assumir la tresoreria de suport a la contractaciò d'11 persones durant 7 mesos". Va indicar que de seguida de rebre els diners del SOC tornaran la part avançada als ajuntaments.

Lluís Guinó (alcalde de Besalú per CiU) va recordar que quan els plans eren gestionats de dret pels ajuntaments, els recursos arribaven amb celeritat.

Joan Espona (president del Consell per CiU) va indicar que s'havia d'haver informat de les clàusules del conveni al Consell d'Alcaldes, però no es va fer perquè la major part dels ajuntaments repetien i ja les coneixien.