Junts per Banyoles va presentar ahir al·legacions a la delimitació del bé comunal de l'Estany, que l'equip de govern va aprovar al gener sense el suport de cap partit de l'oposició, i rebutja que aquest espai es redueixi a una franja de cinc metres. L'espai comunal també s'ha disminuït a la zona del Club Natació Banyoles, fet al qual la formació s'oposa i defensa que es mantingui tal com està ara, per evitar que passi a "tenir un ús privatiu i els banyolins no hi surtin perdent".

A més de rebutjar la reducció del terreny que és bé comunal, aquest partit adscrit a ERC també demana que s'ampliï i que es doni aquesta condició a les entrades d'aigües subterrànies. L'objectiu d'aquesta mesura és protegir-les dels possibles pous d'extracció que hi pugui haver en terrenys adjacents, tal com va explicar Junts per Banyoles.

La nova cap de llista d'aquest partit, Roser Masgrau, va donar a conèixer ahir les al·legacions a la nova delimitació del bé comunal, que el ple va aprovar de manera inicial. En opinió de Junts per Banyoles, la reducció del bé comunal de l'Estany suposa "renunciar a una de les especifictats i singularitats del municipi". El partit -majoritari a l'oposició- va afirmar que els límits del bé comunal "s'han de modificar amb criteris inclusius" i va qualificar d'"incoherent la reducció a l'entorn del Club Natació Banyoles", tal com ha proposat l'equip de govern de CiU i un regidor no adscrit a cap grup.

Tècnics i experts independents

D'altra banda, les al·legacions presentades a l'Ajuntament també critiquen que el canvi només afecti el front de l'Estany del terme municipal de Banyoles, ja que la resta de fases previstes afecten Porqueres. Junts per Banyoles reclama "un plantejament conjunt i simultani", pel que proposa que es creï un "ens independent format per tècnics i experts que vetllin pel manteniment i la gestió del bé comunal de l'aigua de l'Estany".