Els Mossos d'Esquadra han arrestat un home que el 25 d'agost de l'any passat va robar la clau d'un client d'un hotel de Lloret de Mar. Segons va denunciar la víctima, després de tancar correctament la porta de l'habitació i baixar a la piscina, li van sostreure la seva clau i la van usar per entrar a l'habitació on s'hostatjava. De dins li van sostreure objectes valorats en uns 2.600 euros, entre ells, dos telèfons mòbils.

El dia 18 de març, agents de la comissaria dels Mossos d'Esquadra Girona estaven fent una inspecció en el marc d'una investigació -en base a la Llei 1/92 de Protecció de la Seguretat Ciutadana- en botigues de compravenda d'objectes de segona mà de la ciutat i van detectar la venda d'un dels telèfons mòbils sostrets aquell dia a l'habitació de l'hotel.

Arran d'això, van investigar qui l'havia dut fins allà per revendre'l i van poder detenir el presumpte autor del robatori de l'agost a Lloret de Mar. Es tracta d'un home de 25 anys, a qui li consten antecedents, i que haurà de declarar properament davant del jutge.

Aquest mateix dia 18 de març, els Mossos van fer tres detencions més, una d'elles a Fornells de la Selva, al matí. Es dóna el cas que diverses dotacions del Mossos d'Esquadra que patrullaven preventivament per Fornells de la Selva van rebre l'alerta d'un robatori en una casa i la seva propietària havia vist un noi sortir corrent de la finca.

Bruts de fang i esgarrapades

Els Mossos d'Esquadra, fent recerca per les rodalies de la casa, van trobar dos nois amagats entre uns matolls del costat de l'estació. Els dos joves anaven bruts de fang, amb restes vegetals, i un d'ells portava marques d'esgarrapades a les mans.

Després d'identificar-los i comprovar que el domicili, situat a 100 metres de l'estació, presentava danys per forçament a la tanca perimetral, els agents van detenir els dos joves per un robatori amb força en grau de temptativa.

Els dos detinguts per la temptativa de robatori a la casa de Fornells van passar el dia 19 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Li pega per robar-li el mòbil

Finalment, els Mossos d'Esquadra van detenir, a la població de Salt, un quart jove de 18 anys i veí de la població, per un robatori amb violència i intimidació a la via pública. El cas es remunta al passat 13 de març, quan cap al voltant de les nou del matí, un jove va abordar en un carrer del barri de Santa Eugènia de Girona un menor d'edat de 13 anys.

El va intimidar de tal manera i va actuar amb tanta violència que el va colpejar a la cara i el va llançar a terra per tal de sostreure-li el telèfon mòbil.

El detingut, amb antecedents, va passar l'endemà de la detenció a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.