Aiguaviva va reviure ahir la Festa dels Templers, un clàssic esdeveniment lúdic i històric que recorda l'arribada i assentament d'aquests cavallers medievals al municipi fa gairebé 800 anys.

En aquesta ocasió es va celebrar el 10è aniversari de la Festa, que va convertir el Centre Polivalent en un campament militar de l'Edat Mitjana amb moltes activitats per a tots els públics. Els nombrosos assistents van poder aprendre a elaborar ratafies artesanals, contemplar els elegants vols de les aus rapinyaires o meravellar-se amb les armadures dels Templers i les seves màquines de guerra. Els més petits també van tenir l'oportunitat de presenciar un espectacle infantil teatralitzat i itinerant dut a terme per la Companyia País de Xauxa.

Des del municipi es va voler convertir l'esdeveniment en una festa cultural, més que no pas comercial. Per aquest motiu, les recreacions històriques van anar acompanyades d'exposicions i mostres que expliquen com era la vida d'aquests cavallers i de la societat medieval en general.