Els hotels de la Costa Brava preveuen una ocupació entre el 65% i el 70% durant aquest mes de juliol, unes xifres similars a les de l'any passat. La previsió, de tota manera, pot variar depenent de les reserves de darrera hora, segons reconeixen fonts de la mateixa Federació d'hostaleria de les Comarques de Girona, que és la que va proporcionar ahir les dades.

La Federació destaca que l'ocupació del sector hoteler oscil·larà entre el 65% i el 70% al litoral gironí, el 60% a la ciutat de Girona i rodalies i, entre el 40% i el 45% a les zones d'interior i de muntanya.

Concretant una mica més, els portaveus de la federació van assenyalar que l'ocupació de les comarques gironines del sector hoteler durant el mes de juliol es preveu que arribi entre el 65% i el 70% a les zones costaneres de l'Alt Empordà, la Costa Brava Centre i la zona de la Selva Marítima o la Costa Brava Sud.

Pel que fa a la ciutat de Girona i a les seves rodalies l'ocupació oscil·larà entre el 55% i el 60%, a les zones d'interior de la comarca de la Selva i la Garrotxa entre el 40% i el 45%, i el Ripollès i a la Cerdanya entre el 45% i el 50%.

Els percentatges d'ocupació màxima es detectaran a la segona quinzena de juliol, seguint la tendència dels anys anteriors.

Perfil del turista

El perfil dels visitants que arribaran a les comarques gironines i segons les dades que han tramès els associats de la Federació, es troba en un 46% entre famílies i parelles de mitjana edat, catalans i de proximitat, concretament de la ciutat de Barcelona i rodalies, així com de la resta de les províncies catalanes.

El 52% seran famílies, parelles i joves de turistes estrangers, majoritàriament francesos, britànics, alemanys i belgues. La mitjana d'estades dels visitants serà entre 3 i 4 dies.

Contractació directa

Pel que fa al tipus de contractació, el 64% dels visitants de les comarques gironines del mes de juliol han contractat l'allotjament turístic de forma directa a través del telèfon i internet. Un 36% que ho han fet de forma indirecta mitjançant agències de viatges i operadors turístics.

De tota manera, sempre segons la Federació, s'ha de tenir en compte que a banda dels visitants que han reservat amb antelació, també hi ha els que ho fan a última hora, que entre uns i altres s'extrapolen els percentatges d'ocupació esmentats.

Els associats de la Federació han indicat que l'ocupació del mes de juliol es troba en unes xifres similars a l'any anterior, tot i que s'haurà de veure com influiran les reserves d'última hora.

Cal recordar que el juliol de 2014 finalment va ser molt dolent per als hotelers a causa del mal temps que va fer anul·lar moltes reserves. La pluja va fer la guitza tant als turistes que aterraven a terres gironines amb l'esperança de gaudir d'uns dies de sol i platja com als hotelers que esperaven omplir.