Unes 300 persones treballaran durant tot el mes d'agost en l'elaboració de les 10 carrosses que participaran al Cos Iris de les Festes del Tura. Ho va anunciar Josep Andrés (president del Centre d'Iniciatives Turístiques) ahir en l'acte de presentació de la litografia de festa que cada any fa el dibuixant Tavi Algueró.

Andrés va mostrar-se satisfet per la participació. "Podrien ser més -va valorar-, però hi havia hagut anys en què erem 6 carrosses". Va destacar el fet que la passejada de carrosses del 2015 tornarà a voltar la plaça Clarà. "És el millor escenari", va opinar.

Va recordar que les carrosses es fan a partir d'enganxar flors de paper de seda de colors a una estructura. Aquesta condició -segons ell- complica molt més la feina que en una carrossa de carnaval. Per tal de facilitar la participació el CIT subvenciona amb 630 € les penyes que s'animen a fer-ne una i l'Ajuntament proporciona un espai per treballar en una nau industrial ubicada al costat del Parc Nou.

Una altra de les novetats -segons va destacar- és que el jurat estarà format pels mateixos participants. "Són ells els que en saben més", va valorar.

En l'acte, Tavi Algueró va explicar que la litografia d'aquest any està inspirada en esdeveniments com la inauguració de la plaça Mercat, els 125 anys de la Policia Municipal, la construcció del parc de la Faràndula o la posada en servei del nou hospital. Les litografies són venudes pel CIT al preu de 18 euros.