Les altes temperatures fan necessària una bona hidratació

Beure ha de ser un acte reflex i continuat al llarg del dia, independentment de tenir sensació de set o no

20.07.2015 | 15:07

Les recents i continuades onades de calor que han afectat la pràctica totalitat del territori espanyol, han tornat a posar de manifest la importància d'una adequada hidratació, especialment en èpoques estivals. Un factor que no sempre tots tenim en compte i que pot arribar a ocasionar trastorns de consideració per a la nostra salut. Al voltant de dos terços del nostre cos és aigua, un element indispensable per a la majoria dels processos fisiològics i que s'ha de restituir de forma periòdica i rutinària, ja que el nostre organisme no l'emmagatzema.

I és que, el nostre organisme se'n ressent amb una simple pèrdua d'una mica més del 2%, amb l'aparició de símptomes com la disminució de la memòria a curt termini, baixada del rendiment físic, pèrdua d'atenció a l'hora de realitzar activitats intel·lectuals o l'aparició de cefalees.

Tot i això, la majoria de la població no és conscient de la rellevància de mantenir una correcta hidratació, principalment a l'estiu, i sobretot en nens i adults d'edat avançada.

Una recuperació de líquids que presenta una transcendència major en les actuals condicions climàtiques que es pot fer tant a través de l'aigua, com de refrescs, sucs, batuts o fins i tot d'aliments amb alt contingut en aigua.

No obstant això, les begudes es presenten com la principal aportació en matèria d'hidratació. Un recurs ràpid i senzill per mantenir una adequada hidratació que ha de convertir-se en un acte reflex i continuat al llarg del dia, independentment que ?tinguem sensació de set o no.

En aquest sentit, adquireix ?igual rellevància l'elecció del líquid que ingerirem. La beguda s'ha d'adequar a les exigències físiques de cada persona i de la seva activitat diària i estil de vida. Per això és recomanable llegir la informació nutricional i la relativa a la quantitat de calories que aporta qualsevol beguda que no sigui aigua natural pròpiament dites.

Un ventall d'allò més ampli en què també podem optar per alternatives de refrescs amb o sense calories, begudes amb o sense cafeïna, o amb sals minerals o electròlits, idònies per a una correcta recuperació després de la pràctica esportiva.

Tot això sense oblidar-nos de la importància de la ingesta de fruites i verdures.

Com a referència, els experts en nutrició fixen l'equivalent a entre vuit i deu gots de líquid per mantenir una adequada hidratació.

Els experts també adverteixen mantenir especial vigilància en mantenir una correcta hidratació durant el matí i a primeres hores de la tarda, durant el temps d'estudi i en el treball o conducció, així com mentre es fa exercici o s'està exposat a temperatures elevades. Unes regles bàsiques per poder gaudir de l'estiu amb seguretat i salut amb les màximes garanties.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Un home apedrega un tren que entrava a Flaçà

Un home apedrega un tren que entrava a Flaçà

El revisor havia fet baixar el viatger d'un altre comboi per no tenir bitllet

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La construcció de la nova comissaria de Policia Local de Banyoles avança a bon ritme, en un solar...

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

El conseller de Territori anuncia un pla per fer baixar «de manera considerable» el cabal a través...

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

La jutge que investiga l'adjudicació d'obra pública a Girona sosté que de les converses no se'n...

Girona lidera la taxa de nupcialitat amb 4 unions per cada 1.000 habitants

Girona lidera la taxa de nupcialitat amb 4 unions per cada 1.000 habitants

Els enllaços creixen un 1,31% i el 85,1% són civils Les dones es casen per primer cop, de mitjana,...

Enllaços recomanats: Premis cinema