Palol d'Onyar i Quart estan connectats per la C-250. Aquesta carretera, que travessa els dos nuclis, està generant controvèrsia entre els veïns. De moment ja s'han recollit prop de 650 firmes per demanar una millora en aquest tram de la C-250, entre Palol i Quart, amb l'objectiu de garantir la seguretat dels usuaris de la via. Així, la reclamació dels veïns és que la línia de la carretera sigui contínua o que es col·loqui un radar per controlar la velocitat dels vehicles que circulen en aquesta via.

Amb el suport de les més de 600 signatures, la petició també manifesta que la C-250 entre Palol i Quart és una zona transitada. La raó és que a part dels vehicles, sovint hi ha ciclistes que creuen la carretera. A més, els veïns recorden que es tracta d'un tram amb uns quants accessos a habitatges i que la línia discontínua actual permet que es puguin produir avançaments de vehicles. Per això, es considera que la circulació a la C-250, de Palol d'Onyar a Quart, és perillosa i es demana actuar a través de mesures urgents.

L'alcalde de Quart, Pere Cabarrocas, va explicar ahir que l'Ajuntament ha traslladat al Servei Territorial de Carreteres de Girona (ja que la via és titularitat de la Generalitat) la petició dels veïns. El consistori, que dóna suport a la reivindicació, ha subratllat que és necessària una actuació per a aquest tram. "Hi ha moltes interseccions", va destacar ahir Cabarrocas, que va afegir que la millor solució seria fer "una línia contínua fixa", en lloc de discontínua, "al llarg dels 300 metres entre Palol i Quart".

Instal·lar un semàfor

Cabarrocas va aclarir que si finalment la línia d'aquest tram de la ??C-250 és contínua, es garantirà que els vehicles puguin accedir a les interseccions que es troben entre els 300 metres de carretera. Tot i això, l'alcalde de Quart va avançar que en un futur es pretén millorar la seguretat de la via amb uns giratoris. De moment, la Generalitat ha acceptat la petició de l'Ajuntament d'instal·lar un semàfor fix a l'entrada del poble. El semàfor es vol situar a l'encreuament entre la C-250 i el carrer Santa Margarida, "on durant el curs escolar hi ha densitat de trànsit en hora punta", va detallar ahir Cabarrocas.