Demanen refrigeració per al Palau de l'Abadia després que una persona s'hi desmaiés

29.07.2015 | 10:11
El claustre de l´edifici de Sant Joan les Abadesses, en una foto d´arxiu.

Un casament civil que va celebrar-se fa unes setmanes al Palau de l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses va acabar amb un petit espant, després que un dels convidats hi patís un desmai. La cerimònia l'oficiava el regidor d'ERC i cap de l'oposició a l'Ajuntament de Sant Joan, Sergi Albrich. Entre els mesos de juny i setembre és quan es realitzen la majoria de celebracions nupcials al Palau de l'Abadia aprofitant la bonança de l'estiu. Paral·lelament també és l'època on el claustre d'aquest edifici acumula un major excés de temperatura.

El mateix Albrich va explicar el cas en el darrer plenari municipal, i va demanar que s'hi instal·li un sistema de refrigeració «que serveixi per mesurar i disminuir la calor». El regidor republicà va aprofitar per retreure el cost «astronòmic» que suposa casar-se al Palau de l'Abadia de Sant Joan, per sobre dels 450 euros, i va demanar d'incloure aquesta millora en els pressupostos per millorar espais públics que es va aprovar en el mateix ple.

D'ençà que és regidor, Albrich ha oficiat una desena de cerimònies civils d'enllaç matrimonial, actes que també han oficiat regidors de la resta de partits del consistori. Segons ell mateix, l'home que va patir la indisposició tenia uns quaranta anys i no va caldre la intervenció de cap servei mèdic. Albrich qualifica l'obra del Palau de l'Abadia com a «ben feta» però reclama mesures per evitar «els cops de calor» que es pateixen a la zona del claustre, a fi de rectificar la incomoditat que suposa i que no es repeteixin casos similars.

L'alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué, va afirmar que s'està preparant una màquina de fred perquè són conscients d'aquesta problemàtica. També va explicar l'excepcionalitat de les temperatures de l'estiu present per entendre aquest cas.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema