El president de la?Diputació,?Pere Vila (CDC) va afirmar ahir que ja ha renunciat a la gerència de l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà, càrrec al qual es dedicava abans de la seva entrada en política. Vila fa 23 anys que treballa en aquesta empresa, que és una fundació privada, però que està presidida per l'alcaldessa de Figueres i també diputada Marta Felip. Vila va assegurar que ja havia comunicat al diputat de la CUP, Lluc Salellas, que plegaria del seu lloc de treball el pròxim 1 d'agost.

La CUP va denunciar dimarts que el president de la Diputació pretenia compatibilitzar la seva dedicació a l'ens supramunicipal amb la seva feina de gerent a l'Escola d'Hostaleria. Vila va assegurar que només havia demanat aquesta compatibilitat «perquè ningú pensés malament». «Tinc dedicació exclusiva a la Diputació de Girona des del 13 de juliol però durant aquest mes s'han d'acabar de tancar el curs escolar. Per ser més legal vaig voler fer aquesta compatibilitat encara que fos durant poc temps, perquè ningú digués que cobrava jornada completa dels dos llocs», va dir.

Atès que Marta Felip es trobava de vacances, no va ser fins dilluns que va poder resoldre la seva situació contractual a l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà. Va ser llavors quan va poder concretar a l'alcaldessa de Figueres que pel seu lloc en la Diputació no havia de seguir com a gerent del centre educatiu.

Pere Vila va explicar la situació al diputat Salellas el mateix dimarts al migdia. Va lamentar que el diputat de la CUP denunciés aquesta situació quan ja se li havia comunicat que havia quedat anul·lada.

El mateix Pere Vila es va encarregar dimarts al matí de demanar que la seva petició de comptabilitat no arribi ni al ple. Segons Vila, «la CUP no pot demana que retiri una proposta que jo ja he retirat». Va assenyalar que «seria molt pretensiós per part de la CUP que intentessin fer creure que tenen tanta capacitat com per fer-me retirar la comptabilitat d'un lloc on he estat 23 anys perquè ells ho demanen». «Si aquest és l'estil d'oposició que ha de fer el líder d'un partit com la CUP, no anem bé», va advertir Pere Vila.