L'institut de recerca biomèdica inicia el trasllat cap a Salt

L'administració de l'Idibgi i el personal de suport han estat els primers a instal·lar-se un cop acabades les obres

04.08.2015 | 15:51
Les noves instal·lacions al reformat edifici Mancomunitat 2 de Salt.

Ja ha començat la instal·lació de la recerca biomèdica al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt. Un cop acabades les obres de reforma de l'antic edifici de la Mancomunitat 2, el personal d'administració i suport a la recerca de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi) ja s'hi ha traslladat.

El nou equipament, ubicat al mateix recinte on hi ha l'hospital Santa Caterina, té capacitat per a més de seixanta investigadors i també acollirà el Biobanc de l'Idibgi.

L'antic manicomi de Salt aglutinarà ara en un sol espai la majoria d'equips de recerca del centre, que ara estan repartits en equipaments com l'hospital Josep Trueta i el Parc Científic de la Universitat de Girona.

Les noves instal·lacions consten de més de 1.700 metres quadrats dividits en dues plantes que ara s'estan acabant d'habilitar com a laboratoris i serveis de suport a la recerca.

La planta baixa de l'edifici principal es destina íntegrament a laboratori, mentre que a la primera planta de l'edifici annex s'ubicaran les sales de treball i reunions, els despatxos dels investigadors i les àrees de suport a la recerca. Els laboratoris es comuniquen directament amb l'exterior i disposen d'una zona de treball diàfana, per potenciar la interrelació i la comunicació entre les diferents línies d'investigació, expliquen des del centre de recerca. En canvi, els espais de suport s'obriran als patis interiors.

La rehabilitació ha servit per recuperar part de l'edifici original de la Mancomunitat 2, construït entre els anys 1921 i 1925 per l'arquitecte Joan Rubió i Bellver, de composició noucentista amb aspecte de masia.

Al llarg de la seva història ha tingut diferents usos; per exemple, va acollir el Servei d'Hospitalització per a pacients amb discapacitat intel·lectual que posteriorment es va ubicar a l'actual edifici Els Til·lers i més tard, a finals de 2009, va acollir els pacients de psicogeriatria fins que no es va disposar del nou Centre Sociosanitari La República. Des d'aleshores, l'edifici havia estat tancat en previsió de dotar-lo de nous usos.

Les obres han tingut un cost d'1,8 milions d'euros, que han estat cofinançades a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Es deixa per a la segona fase del projecte la creació del primer estabulari de les comarques girones per experimentar amb rates i ratolins.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema