A Cadaqués un home de 60 anys va resultar ferit greu en ser atropellat dissabte a la tarda per un cotxe mentre creuava un pas de zebra a l'entrada d'aquest municipi de l'Alt Empordà. Els fets van succeir pels volts de les set de la tarda a tocar de la rotonda d'entrada del municipi.

La víctima va patir un tall i una possible fractura a la cama a més de diversos cops i va ser traslladada al Centre d'Atenció Primària de la vila i, posteriorment, evacuat fins a l'Hospital de Figueres.

El conductor que va causar l'atropellament va ser aturat per efectius de la Guàrdia Municipal d'El Port de la Selva. En el moment dels fets plovia amb força a la zona i es desconeix si el conductor no es va adonar de l'atropellament o bé si va fugir del lloc dels fets, la qual cosa és consistitutiva d'un delicte d'omissió del deure de socors.

L'alcalde de Cadaqués, Josep Lloret, va explicar que un testimoni dels fets, en veure l'atropellament, va tenir temps d'apuntar-se la matrícula del vehicle implicat en el sinistre, el va seguir i va avisar els cossos policials. Finalment, els guàrdies municipals d'El Port de la Selva van aconseguir aturar-lo dins d'aquest municipi.

L'accident mortal de Girona

La víctima mortal de l'accident que hi va haver dissabte a la tarda, a la N-II a la variant de Girona abans de la sortida de Celrà, és Juan P.P, veí de Llívia de 48 anys.

Segons va informar el Servei Català de Trànsit, l'accident es va produir dissabte, a les sis de la tarda, al quilòmetre 721 de la N-II en plena variant de la ciutat de Girona, poc abans de la sortida de Celrà.

Segons l'organisme que controla les polítiques de trànsit a Catalunya, dos vehicles van col·lidir frontalment per causes que encara s'estan investigant.

Com a conseqüència de la topada un home va morir i dos més van resultar ferits. Un d'ells, un home de 59 anys en estat greu. Els ferits van ser traslladats fins a l'Hospital Josep Trueta de Girona en dues ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques.

El sinistre va obligar tallar la N-II durant una hora perquè els equips d'emergència i neteja de la calçada poguessin fer la seva feina. Els Mossos hi van enviar cinc patrulles, el SEM tres ambulàncies i els Bombers dues dotacions.

L'accident es va produir el mateix dia que es destacava que la mortalitat a la N-II s'havia reduït un 85% des que no hi passen camions. El 2012 va ser el rècord amb 99 accidents que van causar 13 morts. L'any passat amb un nombre similar d'accidents hi va haver un sol mort i enguany, fins ara, hi ha hagut 43 accidents amb dues víctimes mortals.

En el total de Catalunya, en el que portem d'any, han mort 81 persones a les carreteres catalanes. La N-340 és la via més conflictiva amb 12 víctimes mortals.

Cinc ferits a Ultramort

Un altre accident, en aquest cas al Baix Empordà, també un xoc frontal entre dos turismes, va deixar un balanç de cinc ferits, tot i que segons el Servei Català de Trànsit cap d'ells considerat d'especial gravetat i inclós un dels ferits, en estat lleu. El sinistre es va produir a la C-253 dins del terme municipal d'Ultramort.

Segons va informar el Servei Català de Trànsit (SCT), l'avís del sinistre va ser rebut a les 00.25 hores de la matinada d'ahir dimenge concretament al quilòmetre 10,1 de la C-252, entre els municipis de Parlavà i Verges.

Quatre dels ferits van ser traslladats a l'Hospital Josep Trueta de Girona mentre que el cinquè afectat va ser evacuat a l'Hospital de Palamós amb les ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM).

La via va estar tallada totalment a la circulació durant una hora i mitja, fins a les 02.05 hores de la matinada. En el sinistre hi van treballar tres efectius dels Mossos d'Esquadra i tres ambulàncies del SEM.