Crítiques al projecte del carrer Caamaño de Figueres

La CUP ha presentat al·legacions a la modificació de l'ampliació per treure'n l'arbrat previst

11.08.2015 | 07:15

La CUP de Figueres s'ha mostrat en desacord a la modificació del projecte d'ampliació de la vorera del carrer Caamaño que n'ha suprimit l'arbrat previst. El projecte original, aprovat definitivament per la junta de govern local de l'Ajuntament de Figueres el 18 de maig de 2015, preveia plantar arbres al tram del carrer Caamaño en què s'ampliava la vorera.

Després de la queixa del propietari de l'establiment proper, tal i com va reconèixer Marta Felip al ple de dijous passat, el 15 de juny el regidor de Via Pública en funcions, Quim Felip, amb la conformitat de l'alcaldessa va ordenar l'eliminació de l'arbrat que preveia el projecte aprovat.

La regidora Natàlia Sànchez considera injustificable que sense cap argument tècnic es modifiqui un projecte aprovat pel Govern. En aquest sentit, considera "poc seriós i alhora perillós que la pressió d'un propietari tingui la força per fer modificar un projecte sobre l'espai públic aprovat pel Govern". Marta Felip va justificar la modificació del projecte dient que és el propietari de l'establiment qui paga l'obra.

La candidatura de l'esquerra independentista considera que l'increment de l'arbrat municipal fa una entorn urbà més amable pels veïns, ajuda a reduir la contaminació i aporta qualitat urbana i ambiental a la ciutat. Alhora fencen que és una directriu bàsica de la planificació del conjunt de les ciutats catalanes i de l'urbanisme actual.

En aquest sentit remarquen que l'increment de l'arbrat municipal forma part del PAM 2011-2015 del govern, i està recollit en diferents plans directors i documents en matèria urbana i mediambiental als quals s'ha adherit l'Ajuntament de Figueres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema